Nieuws

Eigen bijdrage GGZ verdwijnt per 1 januari 2013

Eindelijk is de kogel door de kerk, vanaf 1 januari 2013 verdwijnt de eigen bijdrage in de GGZ. Afgelopen jaar (2012) stond deze eigen bijdrage nog op €100,- tot €200,- voor een psychotherapeutische behandeling. U hoeft voor een tweedelijns GGZ behandeling bij Psychotherapiepraktijk Sarucco in 2013 geen eigen bijdrage meer te betalen. Indien uw behandeling gestart is in 2012 dan moet u er rekening mee houden dat u in 2013 alsnog een factuur van uw zorgverzekeraar kunt ontvangen voor een eigen bijdrage. De startdatum van uw behandeling is namelijk bepalend voor de eigen bijdrage.

Houdt u er wel rekening mee dat u naast de eigen bijdrage ook te maken heeft met een eigen risico. Het eigen risico gaat in 2013 omhoog naar €350,-. En verder zijn er ook plannen om de vergoeding bij een naturapolis te wijzigen. U kunt voor de zorgverzekering een zogenoemde restitutiepolis of naturapolis afsluiten. Ook zijn er tussenvormen.  Met een restitutiepolis kunt u zelf kiezen voor een zorgaanbieder. Met een naturapolis kiest u in principe voor een zorgaanbieder waarmee de verzekeraar een contract heeft afgesloten. Kiest u dan toch voor een andere zorgaanbieder, dan moet de verzekeraar alsnog het grootste gedeelte van de kosten vergoeden.

Het is de bedoeling dat meer verzekerden zullen kiezen voor een gecontracteerde zorgaanbieder. De zorgverzekeraar kan zo goedkopere en betere zorg inkopen. Wanneer dit ingaat is nog niet bekend.

Voor alle belangrijkste veranderingen kunt u kijken op de website van het ministerie van volksgezondheid: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/wat-zijn-de-veranderingen-in-de-zorg-in-2013.html

Bron: Ministerie van Volksgezondheid


◄ Nieuwsoverzicht