Mijn naam is Migalda Sarucco. Sinds 1981 heb ik ervoor gekozen mij te verdiepen in de psychotherapie. Mijn ervaring als psychotherapeut en klinisch psycholoog heb ik  voornamelijk opgedaan bij een Amsterdamse GGZ-instelling en een psychiatrisch ziekenhuis waar ik zowel klinisch als poliklinisch gewerkt heb.

Sinds 2000 ben ik tevens werkzaam als psychotherapeut in mijn eigen praktijk Psychotherapiepraktijk Sarucco. Binnen mijn praktijk behandel ik adolescenten, jong volwassenen, volwassenen en ouderen met losmakingsproblemen, identiteitsproblemen, rouwproblemen, en diverse stoornissen waaronder bijvoorbeeld angst- en stemmingsstoornissen en persoonlijkheidsproblematiek.

Naast mijn eigen praktijk ben ik ook werkzaam als supervisor VGCT/NVP voor o.a  Arkin Amsterdam, de Bascule, de Parnassiagroep en ben ik verbonden bij de RINO als docent. Van 2012 tot en met 2020 ben ik werkzaam geweest bij de RINO als hoofddocent voor de Psychotherapieopleiding. (www.rino.nl/docenten).

Ik ben tevens werkzaam als supervisor en leertherapeut voor opleidelingen in het kader van het lidmaatschap van de Vereniging voor Cognitieve en Gedragstherapie (VGCt) en psychotherapeuten i.o. (Nederlandse Vereniging van psychotherapeuten (NVP) en klinisch psychologen i.o (FGzPt).

BIG-nummer Psychotherapeut: 99049256316

BIG-nummer Gezondheidszorgpsycholoog: 79049256325 (Specialisme: Klinisch psycholoog)

AGB persoonlijk: 94002424

Lidmaatschap vakverenigingen/supervisor:

  • Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzPt)
  • Nederlands Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGzP)
  • Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
  • Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt)
  • Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP)

Visie op zorg
Mijn inspiratie en voldoening in het werken in de GGZ is mijn nieuwsgierigheid naar het verhaal van de patiënt, zijn/haar biografie, maar vooral om de patiënt te helpen zijn/haar veerkracht te hervinden om zelf richting te kunnen geven aan zijn/haar toekomstige levensverhaal.

Maatschappelijke missie
Ik heb mijn evenwicht gevonden. Ik kan nu naast het werken als behandelaar in mijn privépraktijk, mijn kennis overdragen aan opleidelingen in de vorm van het docentschap en als supervisor zowel in Nederland, Suriname als Curaçao. Ik geef graag les om de opleidelingen enthousiast te houden voor het vak als hulpverlener, dat ik zelf met groot enthousiasme al zoveel jaren uitoefen.